Hedera Hibernica

De Ierse klimop, of te wel de Hedera Hibernica is een mooie plant om als haag te gebruiken. Dit omdat de plant snel groeit en smal is, prima geschikt voor een wat kleinere tuin dus. De plant is bovendien ook nog zeer makkelijk te onderhouden en groeit eigenlijk op iedere plek in de tuin wel goed.

Om er voor de zorgen dat de Hedera Hibernica mooi groeit is het het beste om deze te plaatsen bij een raam of hekwerk om tegenaan te groeien. Als extra tip kunt u de plant in het begin vast vlechten aan bepaalde delen. Zodra deze goed groeit kan u deze vlechtingen loslaten zodat het mooi strak blijft.

De plant komt oorspronkelijk uit Ierland. In een pot aangehouden, kan de Hedera Hibernica zowel in de zomer als in de winter buiten staan. In de winter is het belangrijk om niet te diep in de grond af te vriezen, met name bij kouder weer is het verstandig om schuttingdelen onder de plant te zetten. Door goed af te wisselen tussen afdekken en ontdooien kan de Hedera Hibernica het hele jaar buiten staan, als u dat maar vooraf regelt!

Extra tips ter verzorging

De plant heeft af en toe wel water nodig, maar zeker niet te veel. U kunt de haagplant het hele jaar door planten dus hier hoeft u geen rekening mee te houden.

Als u graag een Hedera Hilbernica haagplant wilt aanschaffen kunt u online terecht bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *